Виникнення, розвиток і подолання конфліктів різного рівня є  неминучим явищем сучасності. Кожна людина, група, організація, владні структури, держава на певному етапі свого співіснування неодноразово  стикаються з тим чи іншим видом конфлікту. Уникнути конфліктів і їх  наслідків у принципі неможливо, тому необхідно ознайомитися з  досвідом їх вирішення, навчитися дотримуватися певних існуючих  правил, спрямованих на врегулювання конфліктів.  Навчальна дисципліна  «Конфліктологія» є вибірковою навчальною дисципліною та вивчається згідно навчального плану підготовки фахівців  освітньо-кваліфікаційного рівня  «Фаховий молодший бакалавр»

Метою викладання навчальної  дисципліни  «Конфліктологія» є вивчення студентами теоретичних основ  конфліктології та оволодіння практичними навичками аналізу конфліктів,  вироблення вмінь контролювати конфліктну ситуацію та ефективно  управляти конфліктами на підприємстві.

Для досягнення мети поставлені такі основні  завдання:  

-                ознайомлення з концептуальними теоріями конфліктології;

-                формування та закріплення навичок аналізу природи конфлікту,  визначення їх видів та динаміки розвитку;  

-                засвоєння методів ефективного управління конфліктами;

-                вивчення методики аналізу конфліктів.