Курс «Нутриціологія та дієтика» ‒ є комплексною дисципліною, яка передбачає формування у майбутніх фахівців вмінь і навичок з організації системи здорового харчування, засвоїти теоретичні та практичні основи щодо здорового харчування, сучасних концепцій про збалансоване харчування, енергетичні затрати організму, харчову та біологічну цінність продуктів харчування та харчових добавок. Основною метою практичних занять є розширення та поглиблення теоретичних знань, а також здобуття навичок у вирішенні практичних завдань, вмілого використання теоретичних положень науки про харчування в самостійній діяльності спеціаліста в галузі харчування.

Знати основи фізіології та біохімії харчування, принципи раціонального харчування, актуальні проблеми сучасних напрямів в фізіології харчування та встановити їх зв'язок зі здоров’ям населення, потреби організму в енергії: значення нутрієнтів для організму, основи збалансованого харчування та шляхи його реалізації; принципи нутриціології в питаннях визначення будови і ролі окремо взятих компонентів харчування.

Вміти розраховувати фізіологічну потребу організму в харчових та біологічно активних речовинах, виявляти статус харчування організму та його порушень; розробляти індивідуальні схеми раціону харчування; застосовувати теоретичні знання в сфері поліпшення якості харчових продуктів з використанням інноваційних інгредієнтів; оцінювати харчові продукти за гігієнічними показниками, результатами бактеріологічного та токсикологічного дослідження й формулювання висновку щодо їх якості та відповідності стандартам.