Дисципліна передбачає вивчення основних принципів і технік публічних виступів. Студенти ознайомляться з методами підготовки і виголошення промов, вивчатимуть техніки ефективної комунікації з аудиторією, розвиватимуть навички аналізу аудиторії та адаптації виступу до її потреб. Дисципліна також орієнтована на вивчення мистецтва переконливого виступу, використання риторичних фігур, художніх засобів та будівництва аргументації.

У процесі навчання студенти матимуть змогу будувати процес комунікації з різними аудиторіями в професійній діяльності, будувати тактику виступу і аргументації; знаходити і усувати логічні помилки публічного виступу; правильно підбирати і застосовувати інтонаційно-виразні засоби мовлення; урізноманітнювати засоби наочності слова.

Метою курсу є розвиток і підвищення компетентності особистості у діловому спілкуванні, розвиток культури ділового спілкування, накопичення комунікативного досвіду, що сприяє розвитку креативних здібностей студентів та спонукає до самореалізації фахівців, активізує пізнавальні інтереси сучасного фахівця.